Over Anker Studio

ANKER STUDIO is een loods met repetitieruimtes in Eindhoven voor bands, door muzikanten gebouwd vanuit een band-mindset. Hier kun je een relaxte oefenruimte huren met een toffe sfeer en weinig regels.

Op 1 oktober 2012 openden we de deur van de eerste oefenruimte en met trots kunnen we nu zeggen dat Anker Studio werkt. Onze bands zijn unaniem enthousiast over de akoestiek, de voorzieningen, de locatie en de vrije sfeer.

Met een broeiend nest vol kunstenaars, ontwerpers, theatermakers en andere vrijmetselaars is Sectie C uitgegroeid tot het nieuwe geheim van creatief Eindhoven. Geen pretentieuze bobo’s, maar hardwerkende ondernemers met een passie voor iets nieuws.

In oktober 2012 ging de deur open en de versterker aan.
Na een repetitie of 800 door tientallen bands is de balans helder:
ANKER STUDIO klinkt goed, voelt goed en heeft alles wat een band nodig heeft in het muzikale bouwproces. Goeie levendige akoestiek, goeie gear, ruime opslag, goeie drankvoorziening (warm en koud), goeie ventilatie dus roken toegestaan! Geen verrassingen, geen gezeur.maar gewoon pure band-quality-time.

  • Twee professionele, geïsoleerde oefenstudio’s
  • voor bands, muzikanten, muziekdocenten met leerlingen
  • Ruime openingstijden (09.00-2.00)
  • Een sfeervolle ruimte om muziek te maken, te buurten en wat te drinken
  • Geen gedoe met pasjes of liften, gewoon een sleutel, plug and play
  • Ruime opberghokken voor snel laden/lossen/opbouwen
  • Parkeergelegenheid voor de deur
  • Altijd een gevulde koelkast!

Anker is een initiatief van Erik van Schenk Brill, Wannes Coolen en Daan Koch, allen actief in verschillende (Eindhovense) bands. Vanuit het idee een repetitieruimte te creëren voor en door muzikanten, werd er in oktober 2012 gestart met de eerste ruimte van Anker Studio.

Sinds mei 2015 hebben we de beschikking over een tweede repetitieruimte en vanaf oktober 2015 is de loods van Anker Studio geschikt voor kleinschalige live optredens, waarbij er tevens een podium wordt geboden voor de bij Anker repeterende bands.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Anker Studio